Tietoa Siipsäistä

Yhteystiedot

Siipsäi

Elisa Parhankangas

Mesirannantie 29

86800 Pyhäsalmi

Puhelinnumero: 040 6264393

Sähköposti: elisa.parhankangas@siipsai.fi

Y-tunnus: 3150719-7

Siipsäi löytyy myös facebookista nimellä Siipsäi ja instagramista @siipsai_lastenvaatteet

 

Muuta tietoa Siipsäistä

Ompelunurkka

Siipsäi on aika tuore yritys, aloitettu syyskuun alussa 2020. Ompelen kotonani lastenvaatteita, joiden idea on saatu suoraan omilta lapsilta. Heillä oli pienempänä varsin usein tapana vetää vaatteet päälle takaperin ja eipä se tietenkään heitä haitannut, joten päässäni alkoi kypsyä omasta mielestäni hieman hupsu idea vaatteista, jotka voi pukea myös takaperin. Opiskelin tuolloin käsityöntekijäksi ja meidän piti kehittää oma tuote/tuoteperhe päättötyötä varten, joten kerroin ideasta opettajallemme. Hänen saamansa kannustuksen pohjalta aloin itsekin uskoa ajatukseen, ja niin syntyivät ensimmäiset ”nurinkurinvaatteet” omille lapsilleni.

Lähes kaksi vuotta myöhemmin olin hionut kaavat mieleisikseni ja tehnyt niistä koot 86-140. Meidän lapset saivat koekäyttää lukuisia eri testikappaleita vaatteista. Aloitin myyntiin ompelun koilla 86-128. Kankaat tilaan muilta suomalaisilta pienyrittäjiltä, jos heidän sivuillaan on luvattu että kankaita saa käyttää myyntituotteisiin tai olen luvan saanut kysymällä. Vaatteissa on kokolappu, pesulappu ja merkkilappu, joiden avulla ne on helppo laittaa myös oikeinpäin.

Asun Pyhäjärvellä aviopuolisoni ja meidän lasten, 8v ja 6v, kanssa. Perheeseen kuuluu lisäksi 2 koiraa ja 2 kissaa, jotka eivät ole kankaiden, keskeneräisten vaatteiden tai valmiiden vaatteiden kanssa missään tekemisissä. Omista vaatteistani mahdollisesti tarttuvan eläinpölyn takia suosittelen etenkin allergiatapauksissa tuotteen pesua ennen käyttöä, mutta pyrin siihen ettei eläinpölyä tulisi ja säilytän kaiken pölyltä suojattuna. Meidän lapset osallistuvat kankaiden valintaan ja ovat myös vapaaehtoisesti toimineet malleina tuotekuvia ottaessani.

Nimi Siipsäi on oikeastaan meidän pojan keksimä. Siipsäi tarkoittaa jotakuinkin villiä (villiintynyttä) lasta. Sana syntyi erään iltavillin aikana, hänen ollessaan kaksivuotias, kun hän juoksi ympyrää keittiön ja olohuoneen välillä ja huusi ”siipsää” mennessään. Meillä sana jäi sitten elämään ja lopulta päätyi pojan luvalla toiminimekseni.

Etusivun kuvassa esiintyy meidän lasten lisäksi kissamme Mauno. Kaikki valokuvat sivuilla ovat itse ottamiani ja kuvissa esiintyviltä lapsilta ja heidän huoltajiltaan on kysytty lupa kuvien julkaisuun.